Állatkuckónk

Alapítványunkhoz olyan állatok is kerülnek, akik nem vagy csak ritkán kerülnek másik gazdához. De szeretnénk őket is megmutatni.

2019 októberében a Hatvan TV készített egy kisfilmet Állatkuckónkról, melyet itt lehet megnézni...>>>

Babuci_es_Bambika.JPG
Egy hónapja született Babucinak kis csikója
"Bambika" kisfiú, anya és kisfia remekül vannak.
Balika_es_lanya_Barbi.JPG
Balika a sokat szenvedett anyajuh világra hozta kislányát "Barbi"-t, aki egy gyönyörűséges bárányka és az Állatkuckó büszkesége.
Hogolyo.JPG
Állatkuckónk egy lámacsikóval gyarapodott. "Lepke" a mai nap délben adott életet "Hógolyó"-nak a kisfiának.
Lepke.JPG
Lepke, Tomika barátnője, de nem Tomi a " Hógolyó" apukája

mokuska1.jpg
Mókuska, 3 hónapos korában, egy magán vadasparkból kaptuk. Könnyen szelídíthető, ő az Alapítvány kabala állata.

mokuska.jpg
"Mókuska" az ormányosmedve kislány másfél éves lett.

Tomika_1.jpg
Tomika, 1 éves láma csődörcsikó, egy magán vadasparkból kaptuk. Nagyon szelíd és játékos, a bárányokkal és a lovakkal is nagyon jól kijön.
Tomi és Szöszi azaz a láma és kutyája. Egymás nélkül egy lépést sem tesznek,együtt alszanak. Az abrakoláskor Szöszi borítja ki Tominak a vödörből az abrakot, szinte már szertartásszerűen, és ellenőrzi le a kapott mennyiséget,illetve néha meg is dézsmálja. tomiesszoszi.jpg Szöszi egy 6 hónapos palota keverék szuka kölyök, akit kidobtak az út mellé, hogy elüsse az autó.

Mackosajt.jpg

Mackósajt, és párja a mosómacik, már 5 éve vannak az Állatkuckóban, egy vásárból hoztuk őket, ahol egy csöppnyi ketrecben kuporogtak, rendkívül soványan.
apaesfia.jpg

Folti és Charly, vagyis:
Apa és fia
Charly.jpg

Charly és mamája Lucy, shetlandi póni csődörcsikó, már 2 hónapos. Anyukája Lucy 6 éves és Babuci lánya.
Babuci.jpg

Babuci 13 éves shetlandi póni kanca, aki a kiscsikóját várja.Rákóczifalváról hoztuk el egy rossz gazdától.
Kincso.jpg
Kincső, 3 éves kancacsikó, rendkívül jó ugróló lett belőle, Tiszaföldvárról mentettük meg, 1 hónapig ki sem jött az istállóból, csak evett és ivott, nem hagyta ott az élelmet és a vizet.

Joe.jpg


Joe bácsi egy 17 éves magyar félvér herélt, melyet 07.17-én koboztattunk el. Szegénykém nagyon rossz bőrben van,de pár hónap múlva felhízik."Joe bácsit" januárban örökbe fogjuk adni egy olyan családnak akiknél hátralevő életét boldogságban élheti le.

Szancso.jpg

Szancsó, 5 éves kanca szamár, a babáját várja. Mezőtúrról koboztattuk el, 40 cm-es körmökkel szenvedett és éhezett.

Balika.jpg


Balika és bébije Negró, A Szentes környéki állatkínzó egyik állata Balika, akinek a lábát szétharapták a kutyák, de sikerült megmenteni. Nem tudja teljesen kinyújtani az egyik első lábát ugyan, de teljes értékű tagja családunknak a bébijével " Negró"-val a kis kossal együtt.

Folti.jpg

Folti, 4 éves shetlandi póni csődör, Charly apukája. Folti nálunk született és egyben az Állatkuckónk legeredményesebb tagja.
Csinos.jpg

Csinos, a 18 éves magyar félvér kanca, szintén Szelevényről való, de most
már a nyugalom, a béke és a takarmány övezi, no meg a sok állattárs.
Mazsikak_1.jpg

Mazsikák, 1 éves vaddisznó kocák, egy kedves tenyésztőtől kaptuk és nagy szeretettel gondozzuk és szelídítjük őket.
Tiffy.jpg
Tiffy, 10 éves, magyar félvér kanca, az első saját nevelésű és egyben életem első csikója.Ő a ménes vezérkancája, a maga erőszakosságával, de az emberek iránti mérhetetlen szeretetével és bizalmával. Egy rossz gondolata nincs az emberek irányában.
gondoresludmi.jpg
Göndörke és Ludmilla
Ludmillát, a törpe uszkár keveréket egy törökszentmiklósi utcáról a bokrok alól szedtük fel kb. fél évesen és fél kilót nyomott. Azóta teljesen megvakult, de így is hű társa Göndörkének a racka kislánynak, akit cumisüvegből neveltünk fel, mert anyukája a 4-es ikerszülésbe belehalt.
kobakesbella.jpg
Kobak és Bella
Kobak a fél éves racka fiú és Bella a birka kínzótól megmentett túlélő kislány.
baranykak.jpg

Báránykák, cumisüvegen felnevelt 4 bárányka, köztük a kis "Vihar", az a kis kos, akit Helvécia mellől egy tanyáról mentettünk meg egy naposan.
Annuska.jpg Kismajom.jpg Panka.jpg

Kismajom 2 éves kan, Annuska és Panka 2 éves kocák. Az éhhalál elől mentettük meg őket Szelevényről. Jelenleg bírósági szakban van az eljárás.


fenykep.JPG

fenykep2_1.JPG


Állatkuckónk lakóinak száma egy 20 éves kanca csacsival" Babuci" -val gyarapodott. Egy kedves nénitől kaptuk Tiszacsegéről, akinek megígértük, hogy Babucit élete végéig szeretetben gondozzuk. Kiskocsija is van és az üres kocsival büszkén járja a környéket és mutogatja szép nagy füleit

mami.jpg

 

"Mami" mini kecske lány és várjuk a gidái megszületését.

odonke.jpg
"Ödönke" mini birka fiú, nagyon jól beilleszkedett a többi állat seregletbe.