Fórum

   
 

Bejelentések

 szofia Beküldve: 2010.04.21 14:43
sziasztok.szeretnék valakitol segitséget kérni a szomszédomba kb 13 db kutya van nagyon rosz körülmények közöt beszoltunk a tanácsházára de nem csinálnak semmit.az a legnagyobb gondunk hogy egyik sincs be oltva és minden arra járo személyre rátámadnak, van egy 6 éves kislányom az udvara nem mer kimeni mert rátámadnak egyböl át ugorják a keritést.ha tunak segiteni elöre is meg köszönöm én és a kislányom nevébe. cibakháza zsák utca 12 szám alat találhatoak elöre is köszönöm
 szofia Beküldve: 2010.04.21 14:42
sziasztok.szeretnék valakitol segitséget kérni a szomszédomba kb 13 db kutya van nagyon rosz körülmények közöt beszoltunk a tanácsházára de nem csinálnak semmit.az a legnagyobb gondunk hogy egyik sincs be oltva és minden arra járo személyre rátámadnak, van egy 6 éves kislányom az udvara nem mer kimeni mert rátámadnak egyböl át ugorják a keritést.ha tunak segiteni elöre is meg köszönöm én és a kislányom nevébe. cibakháza zsák utca 12 szám alat találhatoak elöre is köszönöm
 kiflicsücske Beküldve: 2010.02.20 16:17
Sziasztok!
Szeretnék egy bejelentést tenni.Törökszentmiklós,Kossuth út 76 szám alatt egy láncra vert németjuhász kutyust tart a "gazdája" szerintem nem megfelelő körülmények között.Olyan sárban,hogy a kutyából már gyakorlatilag nem sok minden látszik.Szerencsétlen keresné a helyet ahová leülhetne anélkül,hogy elmerülne.Ételt sem kap rendszeresen és a kutyatulajdonos elmondása szerint már lánccal is megverte.Kérném,ha módotok van rá intézkedjetek,az elöző kutyáját is féltéglával verte,ami aztán halálra fagyott a mínuszokban!Köszönöm!
 Marylou2 Beküldve: 2009.11.02 10:56
Sziasztok! Mióta élek, szeretem az állatokat, 20 éve kutyázom, 4 éve macskát is tartok. Én is beleestem (főleg kezdetben) pár hibába a tartásukkal kapcsolatban, de amiről most bejelentést szeretnék tenni, az az egyik utcabeli idős házaspárra vonatkozik. (Főleg a férfi szempontjából.) Nem vagyok haragban velük, de már nem tudom nézni, hogy tartja a kutyáikat. Kezdetben kistestű keverékeket tartott, azok még szaladgálhattak az udvaron (félti a veteményeseiket). Időnként "elpaterolta" őket olyan indokokkal, hogy "csak a húst eszik meg, kezelhetetlenek", stb. (Megjegyzem, utcára soha nem vitte őket, sétálni, vagy egyéb szocializációs helyzetet nem teremtett nekik.) Nem túl rég beszerzett egy fajtatiszta rottweiler lányt még kölyökként, akit eleinte még el-elvitt pórázon sétálni (én is felajánlottam neki, hogy segítek a nevelésében), de mindig az udvar hátsó taktusában tartotta, kennelben, betonon. Később már sétálni sem vitte, pedig az idejéből kitelt volna. Aztán egyszer csak mondták a többi szomszédok, hogy elvitette az Illatos útra csak úgy, ok nélkül. Szerintem ráunt. Most megint van két kistestű, Isten tudja, milyen fajta kutyájuk, akiket áll. 6 hetesen hozott el a tulajdonosuktól (2 "fiútestvér"). 1-2 szomszéd áll. már látta őket (én még nem), az udvar hátuljából csak a hangjuk hallatszik, teljesen el vannak szeparálva, semmi szocializáció, úgy vannak tartva, mint a haszonállatok vidéken. Ha meg merem említeni az öregnek, hogy nem így kéne, azt kapom válaszul, hogy "senkinek semmi köze hozzá, úgy tartja őket, ahogy akarja, az ő háza, az ő kutyái". De közben hallottam, hogy már megbánta, hogy 2-t hozott, az egyiket boldog-boldogtalannak (főleg szomszédoknak) ajánlgatta, de hát akinek van már állata, annak azért, akinek meg nincs, annak azért nem kell. Félek, hogy ezekre is ráun majd és ők is el lesznek valahová passzolva, hogy aztán megint újakat hozzon. Úgy érzem, kell erről valakinek tudni, mert ez nem egészséges állapot a kutyáknak. Más embert a gazdájukon kívül gyakorlatilag nem is ismernek. Vajon mi lesz így a sorsuk?
 galzoltan74 Beküldve: 2009.04.14 23:38
kínoztak, majd elaltattak a baráti állatorvossal egy huskit a szomszédban egészségesen és fiatalon februárban .
Felhívtuk előtte a gencsapáti állat menhehelyt,azt modták, van szabad hely, csak a gazda beleegyezése kell.Odaadtuk a szomszédnak a telefonszámot .Mégis az állatorvost hívták(jóban van a családjukkal), hogy altassa el(előre megásták a sírt egy félreeső helyen)Közben kiderült, a kuya nyaka tiszta seb volt,többen azt mondták,megrópáta felakasztani.A férfi és a fia többször verték, még a kutya ordítását is hallani lehetett.Nekünk azt ígérték, kihívják a menhelyeseket,de nem tették, kiderült azért nem, mert sebes volt a nyaka és féltek, hogy megbüntetik őket.Milyen ország ez, hogy ilyeneket meg lehet tenni? Az biztos, úgy harcolunk ellenük, ahogy tudunk, ha a redőrök ilyen mulyák(és a törvények). A rendőrségen nem jelentjük, mert az unokaöccse rendőr, aki mindent elintéz nekik.Látták mások is, hogy akkorát beelerúgott, hogy odébbrepült(egy nagytestű kutya!)
Elötte is volt egy kuyájuk , őt a gyerek dróttal húzta, persze, hogy a kutya megharapta(pedig nagyon szelíd volt .Az lett a méltatlan büntetése, hogy a körzeti állatorvossal elaltatták)
Régebben akutya nem volt több, mint tárgy, most meg a keresztény értékrend miatt nincs az állatnak lelke. Pedig nagyon is van! Szeretném, ha az ilyen embereket meg lehetne büntetni.Most megint hoztak egy kutyát(előbb valószínűleg rugdalják, majd mérginjeciót kap?)! Már az sem érdekel, ha az illető a szomszédom(sajnos) Tóth Lajos és családja az illetők

Köszönöm: Gál Zoltán
H-9783 Egyházasrádóc,
Hunyadi János utca 7.
Vas-megye
emailom: gensoft@freestart.hu
94/420-147 mobil: 0630-600-9783
Ha van állatvédelem: ez bőven kimeríti
 keti Beküldve: 2007.04.14 18:44
Sziasztok!
Képzeljétek el mit láttam, amikor hazafelé vonattal utaztam a Budapest-Esztergomi járattal. Azt láttam, hogy két ló kb. Üröm határában egy szántóföldön ki van kötve nap mint nap a tűző napon és eléggé rövidre vannak kötve,így alig van mozgásterük. Vizük nincs, szegényeknek.
Eléggé soványak, a szőrük sem ápolt. Érdemes lenne utánanézni, hogy kié az a két ló és hogy miért tartják így őket. Mi célból?
Előre is köszönöm!
 Dorka Beküldve: 2006.06.24 08:35
Sziasztok!
A Karczag László út 16 előtt kidobtak egy kiscicát, kb. 7 hetes lehet, fekete fehér színű. Nagyon kedves, játékos, szobatiszta. Egyenlőre befogadtuk, de nálunk nem maradhat, mert már van egy kutyánk és egy cicánk. Ha valaki jó gazdija tudnak lenni, akkor a következő telefonszámokon jelentkezzen: 06-70-381-7031, vagy a 06-30-6884223
 panna Beküldve: 2006.05.16 17:43
Sziasztok!
Szolnokon a Gyökér úton,közvetlenül a lakótelep melletti ház kertjében van egy kutyus, szerencsétlen éjjel-nappal nyüszít, valószínűleg meg van kötve, de a gaz akkora, hogy nem látni. Szerintem az is kérdéses, hogy mikor kapott utoljára enni. Ilyenkor mit lehet tenni?
 Kovi Beküldve: 2006.04.25 08:48
Sziasztok!
2006.04.22-én séta közben találtam három(szerintem)lelőtt kutyust!Nem tudom,hogy ki végzett VELÜK ilyen kegyetlenül,de megérné a fáradságot,hogy kiderüljön.Szegényeket videóra vettem-hátha jó lesz a későbbiekben.Amennyiben segítségre van szükségetek,rám mindíg számíthattok.Telefonszámom:
06209374733
További sikeres munkát kívánok!Sziasztok
 kivi123 Beküldve: 2006.03.22 14:45
Szolnokon a Zápor út 5 számmal szemben több kiskutya és kutya is van. Az egyik ki van kötve a házuk udvarán. Aki arra jár, arra mindig rámennek és letámadják. Az amelyik meg van kötve, azt eddig a szomszédai etették, de már nem hamarosan el fog pusztulni/szerintem és a mi állatorvosunk szerint is/NEM KAP ENNI!!!

 csillagszem Beküldve: 2005.07.12 10:42
Ide várjuk az állatvédelemmel kapcsolatok bejelentéseket.
Visszalépés a témakörök listájához