Örömhír

Ha Nektek is van hasonló történetetek osszátok meg Velünk!
Ha engeditek, honlapunkon is megosztjuk.
Írjatok email címünkre: info@csillagszem.hu

Colin az új otthonában

 

Az első napunk nehéz volt. Persze félénk volt, de mára már hál Istennek feloldodott. Imád kézben lenni no és presze láb alatt. :D  Nagyon megszerettem már az első pillanatban.

Colin lett a neve. Imádja a virslit, a hurkát, kolbászt, a csirkehusit...... ha így haladunk vigyáznunk kell a vonalainkra....   :D
Bélelt, szigetelt házikot csináltunk neki, jó sok szalmával alatta. (annál melegebb nem létezik).
Szereti a házát is nagyon és mi is nagyon szeretjük őt.
Jövő héten megyünk Szolnokra az állatdokihoz. Lilivel együtt. Mivel van egy törpenyuszim is, akivel szokják egymást.
Bár Colin még nagyon játékos Lili azért tűr neki egy darabig és meg kell tanulnunk, hogy nem bántjuk a nyuszit!!!

Köszönjük!
Bécsi Magdolna

Fenykep0207.jpg Fenykep0206.jpg Fenykep0208.jpg

Kedves Mónika,

2011.11.20-án fogadtuk örökbe Bingó nevű beagle keverék kutyust Önöktől.
Gondoltam küldök egy pár képet az elmúlt 3 évéről.
Mi Gromitnak hívjuk és igazi családtag. Nagyon szeretjük!!!!
Kérem fogadja a képeket sok szeretettel. Fazekas-Toth Andrea 2014. augusztus

2011-11-20_16.10.23.jpg 2011-12-22_12.18.02.jpg 20130627_191358.jpg 20131124_143517.jpg

Üdvözlet Joey gazdájától ( 2014. április):

Már 2012. február óta van nálam (sárpika) új nevén Joey. Hozzám kerülése óta nagyon sokat változott, szocializálódott, más kutyákkal és gyerekekkel is kijön nagyon jó házőrző de soha nem agresszív. Már mindent megenged: fürdetés és egyéb ápolások. Az elején még megsimogatni sem lehetett. Azóta már igazi sharpei-ként viselkedik, sok örömet hozott családba! Mindenki szereti és szuka kutyánkkal is nagyon imádják egymást, sokat segítettek egymáson. Időközben született 6 gyönyörű kiskutyájuk amiből egyet megtartottunk, így már 3 fős falkát alkotnak. Köszönöm az alapítványnak!!

joey1.jpg joey2.jpg joey3.jpg

Lady kutyánk a legjobb helyre került, ahogy ezt a képek is bizonyítják ( 2014 március ):

DSCN4590.jpg 1797251_670301119683457_2037693541_n.jpg DSCN4591.jpg

boxi14.jpg Újabb hírek Boxiról ( 2014. február )

Már több mint 2 éve hogy nálunk van Zira, a fehér boxer. Időközben tekintélyes asszonysággá fejlődött a jó étvágyának és az ivartalanításnak köszönhetően. Nagyon jó a természete, állandóan dögönyözteti magát. Esténként sétálunk, ami nála szó szerint értendő: nem hajlandó szaporázni a lépteit. Üdvözlettel: Vörös család


P1040729.JPG P1040732.JPG
Boldog új évet kíván Boxi, aki nálunk a keresztségben a Zira  nevet kapta. Szeptember közepén hoztuk el a menhelyről. Pillanatok alatt a család kedvence lett. Nagyon kedves, bújós kutyus. Másik fehér boxerünkkel is jól kijönnek. Kedvenc piros párnáján vagy az ölünkben szeret aludni. Reméljük sokáig velünk lesz! Köszönjük: a Vörös család.

Clipboard01.jpg Clipboard02.jpg
Újabb siker történetünk - Hektor

Tisztelt Abonyi Mónika!

Januárban hoztunk el az Alapítványtól egy németjuhász kan kiskutyát (Ön Kántornak hívta). Most ígértemhez híven a mellékletben küldöm Hektor fotóit.

Minden jót kívánva, tisztelettel és üdvözlettel: Garamvölgyi Aranka

Clipboard04.jpg

Clipboard03.jpg

Újabb siker történetünk - Talpas

talpas1.jpg Kedves Mónika! talpas2.jpg
Igéretemhez hűen ismét küldök egy pár fotót Talpasról, aki lassan négy hónapja (pontosan 14-én lesz annyi), hogy hozzánk került. Rengeteget nőtt, fejlődött. A pórázhoz is hozzá szokott már, remekül sétálunk. Hallgat a hívószóra, figyelmes. Egy szóval: rendkívűl okos!
Még egyszer köszönjük, hogy a miénk lehet!

Üdvözlettel: Bauené Ida

 

Kedves Mónika!

Ma két hete, hogy Talpas (Flash-ként érkezett) hozzánk került. A két hét alatt sokat nőtt és felszedett egy kilót. Már a nevét is megszokta, bár ha úgy gondolja, nem hallja meg a hívó szót. Hangját is hallatta már, túl vagyunk a második oltáson, sőt már fürödtünk is. A víztől nem fél, hiszen még az öntöző szórófeje alá is áll, a fürdést azonban unja. Egyszóval, megszokott és nagyon örülünk, hogy hozzánk került a fiatal úr!

Köszönjük Mónika!
P8280559.JPG P8280561.JPG P8280568.JPG

Újabb siker történetünk - Szemi kutyus

Kedves Mónika!

A kutyus jól érzi magát, hamar megbarátkozott velünk és igen eleven. Hűségesen őrködik és haragszik az idegenekre. Még a hófehér cicánkkal is barátkozik, de sajnos a nagy melegben igen rosszul evett. Nagyon megviselte szegénykét.  Nagymamámat szereti a legjobban, mindig sír ha elmegy itthonról. Nagyon örülünk hogy ő lett a mi kutyusunk, nagyon szeretjünk mindnyájan.

Üdv: Niki :)

201207231316.jpg 201207231319.jpg 201207231324.jpg

Törpike

Nagyon gyorsan gazára telált ez a kis csöppség, akinek irigylésre méltó sorsa lett. Köszönjük!

Torpike.JPG DSCF6592.JPG DSCF6595.JPG

Alex

DSC_0371.JPG
Üdvözlöm!

Eltelt egy hét, hol is kezdjem. Alex úrfi, szépen eszik, és a kezdeti megfelelni akarás is alábbhagyott, kezdi megérteni hogy Ő már itt marad, nem kell bizonyítania senkinek semmit.
Belekezdtem a szabályok felállításába amiben nagyon is együttműködő, sőt! Pórázon szépen megy, nincs gond, nem ugrál nem húz...
Mondhatom csoda bűbáj. DSC_0288.JPG
A házat örzi, nagyon neszes és mindenre tényleg figyel! Örül nekünk, ha hazaérünk és van puszi is. Küldök egy két képet róla, igy telt el az egy hét. De folyamatosan jelzek róla.
Köszönjük mégegyszer Őt :)

Viki

Pityu

Laura_6_058.jpg Laura_6_061.jpg Ezúton szeretnénk megköszönni önöknek, hogy megismerhettük és megszerethettük családunk  legfiatalabb tagját Pityut.
Tavaly novemberben fogadtuk örökbe, és mondhatjuk egy pillanatra sem bántuk meg. Rengeteg szeretet kapunk tőle és nagyon  szeretjük őt mi is. Három gyermekem három féle, de mindegyiket kiismerte és igazodik hozzájuk. Tudja kivel lehet hancurozni, kivel lehet futkározni és melyikük az aki csak szeliden simogat. Bár Garfieldal, a cicánkkal ha evésről van szó, akkor nincs jóban, de egyébként szeretnek összebújni. Nyugodt szivvel mondhatom mióta közöttünk van, sokkal nyugodtabbak vagyunk, valahogy érezzük, hogy mindannyiunkat feltétel nélkül szeret, és ragaszkodik hozzánk. Mégegyszer mindent nagyon köszönünk: Gálfi család Besenyszögről!

Tappancs

fenykep0411_001.jpg fenykep0414.jpg

Szép napot !

Édes pofa ez a kis kutya;). Nagyon szeretjük, s mostanra már ő is megszokott bennünket.
Olyannyira, hogy ha a szüleim elmennek biciklizni, olykor sír utánuk. Egy tünemény.
Imádnak versenyt futni a fiammal, kifárasztják egymást. Megkapta a következő oltását,
s a féregtelenítőt. Az új álkutyust is elfogadta, de a házában nem nagyon akar tartózkodni.
Remélem idővel belátja, hogy sokkal kényelmesebb ott neki.

üdvözlettel: Kürti Anita

sarpi.jpg

Sárpika

Sárpika nagyon félénk és tartózkodó kutya volt. Új gazdájánál igazi otthonra talált. Végre boldog és még játszótársa is van.
Köszönjük!

Kep1045.jpg

Johnny


Dóra  Johnnyról írt nekünk. A kutyus nagyon jól érzi magát új gazdájánál, sokat nőtt, eleven, okos kutyus lett belőle. Várjuk az újabb képeket is.
Köszönjük Dóra!

Bodza

IMG_0045_1_.JPG IMG_0046_1_.JPG
Szeretnénk Önöknek megköszöni, hogy Bodzával egymásra találhattunk, igazi kis szeretetre méltó mókázós csajszi. Bodzát 2011. szeptember 24-én hoztuk el Önöktől. Nagyon félénk volt. De napról napra kezdet felbátorodni és ismerkedni a családdal, a kutyusokkal és a cicával (vele esett a legnagyobb "szerelembe"). A gyerekeket nagyon szereti, a felnőttekkel még mindig távolságtartó. Imád nagyokat sétálni, a pórázt két nap alatt megszokta és ha meglátja már emeli a mancsát, hogy adjam rá a hámot. Udvari kutyus de lakásba bejárással -két baleset után -már a szobatisztaság is megy neki. Az autózást még szokja, de már egyszer kétszer magától is beugrik az autóba.

IMG_0097_1_.JPG IMG_0020_1_.JPG IMG_0095_1_.JPG

Dzseni

Kep_003.jpg

Nagyon nagy köszönettel tartozunk, amiért elhozta nekünk Dzsenit!!! 12 napja van nálunk, de már nem látszanak ki a csontjai, ahogy a képen is látszik. Jókedvűen játszik és heverészik egész nap a többi 3 "szörnyeteggel" és a gyerekek is szeretik! Örökké hálásak leszünk ezért. Köszönettel:  Zoltán

Berci

Berci_.jpg Berci_5.jpg Kedves Mónika!
Májusban fogadtuk örökbe Labancot, akit Bercinek kereszteltünk. Nagyon kedves, barátságos természetű kutyus, bár igen sok időbe telt mire megbarátkozott velünk, és a szomszéd kutyákkal. Annak ellenére hogy labrador keverék, remek házőrző. Jól érzi magát nálunk, mára már családtagnak számít. Nagyon szeretni való kutyus, reméljük még sokáig velünk lesz.

Köszönjük: a Nagy család

Berci1.jpg

Bohóc

bohoc11.jpg bohoc12.jpg bohoc13.jpg

bohoc2.jpg
A fenti képmontázs, aznap készült, amikor Bohóc megérkezett hozzánk. Szegény nagyon meg volt illetődve, nekünk kellet kivenni a kocsiból, mert magától nem volt hajlandó kijönni. De szerencsére elég gyorsan megismerkedett, és megbarátkozott a környezettel. A cicussal nem sikerült szorosabb baráti viszonyt kialakítani, de ez nem különösebben zavarja őket. Nagyon édes kutyus, igazi kis bestia, mindent elhord és szétrág, amit talál, de ezt próbáljuk orvosolni.:) Rendkívül élénk és pajkos, enni is rendesen eszik, úgyhogy nem kell aggódni miatta. Sajnos a pórázt nem sikerült még vele megszokatni, de próbálkozom. A másik kép a napokban készült, ezen is látszik, mennyire jókedélyű, vidám kutyus BOHÓC.

Macika


P1010008.JPG P1010015.JPG Az idei évben nem volt könnyű számára sem a tavasz, mert a tüzeléséből álvemhességgel ment ki, és rögtön kapott egy gennyes méhgyulladást. Meg kellett műttetnünk, ami szerencsére jól sikerült. Macikánk jól viselte, szépen felgyógyult a műtétből és  a betegségből. A mellékelt képek már műtét után két hónappal készültek a júniusi Bodajki nyaralás közben. A házigazda öreg kutyusával már vidáman játszadoztak.

Továbbra is ő a mi kis "kutyagyerekünk" a háznál.

Macikával együtt kívánunk Önnek minden jót.

Üdvözlettel,
Mária
P1010047.JPG

Bingó

bingo4.jpg Ezúton is szeretnénk mégegyszer megköszönni Önöknek,hogy van egy ilyen szeretetre méltó kutyánk, mint Bingó. A gyerekek imádják, ő az első, ha az udvarra kimegyünk. Természetesen, mi felnőttek sem viseltetünk iránta másként.
Mellékelek pár képet, Lilla és Bingó önfeledt játszásáról. Köszönettel: Bea
bingo1.jpg bingo2.jpg bingo3.jpg

Bigi

telefonos_kepek_140.jpg 2010. december 31.-én fogadtuk örökbe Bigi Kutyát, aki akkor 2 hónapos volt. A két kezembe belefért olyan pici volt. Igaz mostanra 7 kg lett. Bigi rögtön a kedvencünk lett. Egész télen bent volt a lakásban, velem fürdött, velem aludt, sokszor még a páromat is kitúrta mellőlem az ágyból. Mostanra 9 hónapos, igaz már nincs a lakásban, mert mindent szétrágott. Így az udvar lett az övé. A cicával összebújva alszanak. Ha megyünk valahova ő az első, aki beugrik a kocsiba. Nagyon szeretjük! Nagyon sok boldogságot hoz az éltünkbe!!! Még egyszer köszönjük ezt a csoda kutyát! Noémi 2011.július


Napoly_193.jpg Fanta Napoly_192.jpg

Kedves Alapítvány,

Küldenék én is egypár képet, mi októberben fogadtuk örökbe Fantát önöktől. Nagyon aranyos, bújos kiskutya és nagyon gyerekszerető, ahogy a képeken is látszik:)
Köszönettel: Ildikó

Törpike
Fenykep_0030.jpg Fenykep_0042.jpg
Kedves Mónika!

Küldöm a képeket az én Kicsikémről.Idén lesz 4 éves, ivartalaníttatuk is már.
Imádnivaló, játékos és nagyon ragaszkodó eb lett belőle.

8 hetes volt amikor örökbe fogadtuk, borzasztó félős volt,
a férjemhez alig akart odamenni a kezdet kezdetén.
Aztán megszokott bennünket.

Azóta szó szerint le se lehet vakarni rólunk:D.
Kep_163.jpg SSA41514.JPG Nagyon kötődünk hozzá és Ő is hozzánk.
Fürödni viszont utál kész kabaré amikor neki készülünk a fürcsinek:D
De olyan mintha a gyerekem lenne, szószerint.
Velem örül ha boldog vok velem szomorkodik ha valami nem jó.

Remélem sokan vannak még igy mint én:D
Üdv: Aszódi Zsófia
2011 május

Íme Morcoska története, aki Karcagon talált szerető családra:

Kedves Mónika! Kedves Csillagszem Alapitvány!
Morcoska1.JPG Morci.JPG
Szeretnélek tájékoztatni benneteket, már eltelt 4-5 hónap azóta  amióta egy csípős hideg vasárnap meghoztátok Morcoskát az elbűvölő pajkos bozontos nagypapát,nagyfiút. Befogadtuk,megtalálta a helyét,igazán jó házőrző lett belőle. Most már 3 kutyusunk van, együtt játszanak, futkároznak,védik a portánkat túlságosan is, néha éjfél után is ki kell szólnom hogy csend legyen, menjenek a helyükre.Az etetéskor viszont nincs barátság morcos a  rangidős, olyan étvágya van hogy azt nem tudom leírni,mindenevők,3 felé kell tennem az ételt mert egymásnak mennek.
A Morcos név megmaradt,de mellé hallgat az Öreg névre is. Térjek vissza reá féregtelenitve lett,megvizsgálták: egészséges,kb 14 év körüli lehet,a hátsó lábát nagyon félti, valami ott azon a részen érhette mielőtt rátaláltatok,autó stb stb.
045.JPG 048.JPG Ma sikerült megnyírnunk, igazán jóképű nagypapa lett. NEM VOLT EGYSZERŰ ! Hátsó részét harapva vicsoritva tudatta velünk, hogy oda ne nyúljunk. De aztán sikerült megoldást talánunk némi kutyatáp és simogatással levettük a lábáról,és majd küldök képet róla és a  barátairól is.
Elbűvölő lett, sajna a hátsó lábát kifelé tartva biceg kisnyugdíjasunk de mindig célba ér.Este érek haza mindig ott vár a lépcsőn.
Először még meg meg ugatott most már megismer és tudja hoztam számára valami konyhai maradékot,a nagy hidegben kutyaházba bement de inkább szívesen alszik a füvön,mint kutyaházban.Egy szatyor taplós szőrt vágtunk ki belőle,estére látszott rajta boldogabb mert könnyebb cipelni a súlyát. Rendszeresen kap szárazeledelt, kutyakonzervet és konyhai maradékot.A gyerekek kedvence lett, a félszemével jobban lát mint egy ipari kamera.
049.JPG 057.JPG Megtanultuk tisztelni őt ezáltal elhalmoz szeretetével,nem feledjük Exupery mondatát miszerint egyszer és mindenkorra felelős vagy azért amit megszelídítettél. Hát köszönjük nektek Csillagszem a lehetőséget és igyekszünk mindig vigyázni, megőrizni azt.

2011 május3. : Újabb hír Morcoskáról

Megígértem, teljesitem, íme Morcoska fotói és akikkel együtt van: Arthur junior és Suzi,a pincsi nagyon jól összeszokott kis csipet-csapat. Morcos meglett nyírva hasonlitsátok össze régi képével. Szép egyenletes lett, gyorsan nő a szőre majd még a fürdetés lesz hátra melegebb időben. Nagyon jó étvágyú, jó kedélyű, szerintem érzi, hogy jó helyre került. Éber jó házörző, megmaradt az a szokása hogy hanyatt fekszik és örömében két lábával legyezget. Üdvözlettel: a Kocsis család Karcagról.

Tudor1.jpg tudor2.JPG
Tudorka történetét Barbara meséli el:
"Én már régóta játszadozom egy második kutyi magunkhoz való vételével,de amíg a lányom kicsi volt nem mertem ezt a felelősséget magamra venni! Én minden kutyát, állatot szeretek,de a szenvedélyem a Tacskó!
Gondolkodtam, hogy tenyésztő vagy otthon. Néztem nagyon sok oldalt,míg január végén rátaláltam a tiétekre és megláttam Tudorka fotóját. Egyből "beleszerettem"!Itt volt egyik barátnőm és megmutattam neki is -nézd milyen aranyos!mondam.Mire Ő:-hát írj nekik! Kicsit félve, de mégis tudor3.JPG felvettem a kapcsolatot Abonyi Mónikával.Még fogalmam sem volt hogy hogyan kerül ki a kutya,de reménykedtem egy barát segítségében! Sok szálat megmozgattam, de egyik sem volt optimális.
Akkor már nem volt visszaút! Valahogy ide kell annak a kutyának kerülni! tudor4.JPG Eszembe jutott, hogy egy jó barátunk szintén Magyarországon van és febr.26.-án utazik errefelé,de nem Düsseldorfba. Felhívtam,és megkérdeztem az útvonalát. Ő azt mondta,hogy szívesen segít,de mivel nem pont errefelé jön,így Kasselba kellene átvennem a kutyit.:)
Felhívtam egy szintén itt élő magyar barátnőmet,hogy nem-e tudna esteleg Ő segíteni és az éjszaka folyamán engem Kasselba furikázni.Beleegyezett! Hurrá!!!!
tudor6.JPG Miután a lányom este 9 körül elaludt (egy másik barátnőm itt éjszakázott,így Ő felügyelt az álmára) hívtam a másik barárnőt,és fél tízkor indulás!Minden szuperul működött! 2 óra utazás után meg is érkeztünk, Laci a Tudorkával szintén. Átadta a kutyát,én pedig boldog voltam!Indulás vissza Düssibe.Röviddel éjjel 2 után megérkeztünk.Tudorka,érthető módon kicsit meg volt keveredve,és kicsit félénk volt,de ahhoz képest jól viselte a hosszú utat.
tudor5.JPG A Lara is jól fogadta,nem volt nagy perpatvar.Másnap volt köztük egy kis morgolódás,mert Tudor hozzányúlt valami játékhoz,ami a Larának nem tetszett,de a harmadik nap végén,mikor elkezdtek hancúrozni,tudam hogy megtört a jég! Azóta békében boldogan élnek, élünk egymással!A lányom is imádja ezt a kis Teddymacit! Azt mondja,hogy olyan édes mint egy Haribo gumimaci.:)
tudor7.JPG Mitán megérkezett, rá egy hétre elvittük az állatorvoshoz, megkapta a védőoltást,amit április elején ismételni kell.Azt mondta,hogy a kutyával minden rendben :) A pórázon már szépen sétál és ül parancs szóra.Finomságokkal rávettem! Okos! Azért is tartottuk meg az ott kapott nevét.Nameg a sors! Ha így akarta,akkor legyen így!
tudor8_1.JPG Talán ez is hozzásegít,hogy az emberek otthnból vegyenek kutyát magukhoz! Itt Németországban is mesélek rólatok ha az emberek kérdeznek,hogy honnan van Tudorka.
További sikereket ebben a majdnem kilátástalan harcban!
Minden tiszteletem a tiétek! "

Köszönjük szépen Barbarának, hogy megosztotta velünk történetét és hogy segített nekünk! Reméljük még találkozunk! :)